zondag 8 juli 2007

08-07-07 Dag 2

Vandaag (zondag 8 juli) was de tweede dag van The Paris Trail. We zijn om 9 uur vertrokken vanuit Egmond aan de hoef om de rit van 48 km te rijden. In Castricum bij camping Geversduin hadden we de eerste lange stop van 1 uur om de paarden te laten drinken en grazen. Nadat de paarden weer bijgetankt waren en wij onze benen even hebben gestrekt gingen we richting Velsen waar we met de pont over naar IJmuiden moesten. Er kwam speciaal voor ons een schipper, die de pont voor ons reserveerde. Wel mochten de voetgangers mee die vol bewondering naar ons keken. Daar hebben we natuurlijk gebruik van gemaakt door wat folders van de stichting uit te delen en ze de melkbus voor te houden voor donaties. Zo hebben wij nog geld op kunnen halen voor de kinderen in Armenië. Manoeuvrerend door het drukke verkeer bij Haarlem hebben wij onze rit voortgezet richting Bloemendaal met als eindpunt Vogelenzang. Onderweg komen wij aardig wat mensen tegen die foto’s maken en graag wilden weten waar wij mee bezig zijn. Vandaag heeft ook de fotograaf van de Telegraaf ons gefotografeerd dus waarschijnlijk staat er morgen een stukje over onze tocht in de krant. Na 48 kilometer zijn wij in Vogelenzang welwillend welkom geheten door de eigenaar van Landgoed ’s Graveweg, alwaar wij ons kamp mogen opzetten. De paarden lopen heerlijk in het land en kunnen even lekker bijkomen. Morgen staat de rit richting Den Haag op de planning met als eindpunt stal Madepolder.

4 opmerkingen:

Marga zei

Hallo Rob en consorten! Jullie zijn op weg, geweldig. En wat leuk dat jullie een weblog bijhouden. Zo kunnen we van uur tot uur jullie vorderingen volgen.
Heel veel succes!
Marga van Nooijen

Anoniem zei

Hoi Rob, Gianni en medegezellen,
heb ALLE FOTO'S van nelleke gezien van gisteren. find nog stets jammer dat ik er niet bij was.
Leuk dat jullie deze site kunnen verwezentlijken. Wij gaan jullie zeker aan de Pc volgen. Maar eerst morgen doorkomen. Tot gauw
groetjes Karin

Anoniem zei

The Paris Trail

Het artikel las ik in de krant en ik vind het een schitterend idee. Ook een avontuur om dit te ondernemen en dan ook nog voor een goed doel. Ik wens jullie heel veel plezier onderweg en hopelijk ook een beetje mooi weer. Succes!
Maria Koopman-Kramer

Anoniem zei

Hallo Globetrotters,

Even een reactie van de BuisHOED
uit Egmond aan de Hoef.
Als ik het goed begrepen heb van
Roos gaan jullie vandaag de Belgische grens over.
Inmiddels komen jullie aardig in je ritme en zal het dus best gaan lukken,zeker met de hulp van kwartiermaker Gerard.

Vanuit een goede samenwerking kan
alles worden gerealiseerd dus ook deze reis voor dit prachtige doel,
heb geduld met elkaar en het zal
een grot succes worden!
Willem dit is een schitterende tryout voor onze europesche rondrit
in de nabije toekomst met de Hoefkar vol potsenmakerij.

Ik wens alle deelnemers en verdere
medewerkers heel veel succes met deze sympathieke onderneming!!

Sterkte en zet hem op met z'n allen!!

Groet met de HOED,

Sjaak,Mieke en Wouter Buys