dinsdag 24 juli 2007

23-07-07 Dag 17

We werden wakker geregend! Het regende echt pijpenstelen en alles was kleddernat, Johan die zo druk was geweest met zijn was weer terug bij af…!
Helaas had ik ook nog precies de mazzel om onder het enige lekkende plekje van de tent te liggen!

Die ochtend was ik weer de enige dame in het gezelschap, Japke is gisteravond met Kees van Bijnen mee terug gereden naar Nederland om voor haar paard Opus te zorgen. Helaas was hij na een dag rust nog niet beter. Vandaag vertrokken we iets later dan gepland vanuit Bourdon. Kees van Bijnen was pas laat vertrokken gisteravond, waardoor we aan de late kant op bed lagen Daarnaast hadden de paarden heerlijk in de modder liggen rollen, (waarschijnlijk om ons te pesten) en hadden we dus een flinke klus om ze weer schoon te krijgen! Mijn ouders hebben ons nog even uitgezwaaid, en we zijn nog even op de foto geweest bij de burgemeester. Vannacht was het begonnen met regenen en dat is vandaag de gehele dag zo gebleven. Dus de cowboys en girl trokken de poncho’s aan en gingen op pad.

In Picquigny hebben we een heerlijk kopje koffie gedronken en een lekker broodje genuttigd. We hadden weer veel bekijks, de paarden stonden netjes naast elkaar terwijl het verkeer aan ze voorbij scheurde. (Ze worden steeds makker)

Na de lunch zijn we nog een paar uur verder gegaan richting Fluy. Onderweg kwam de regen dus nog steeds met bakken tegelijk naar beneden. Zelfs de poncho’s hielden het water niet meer tegen. En zo werd dus besloten we in Taisnil, het dichts bijzijnde dorpje, een plek zouden gaan zoeken. Gelukkig duurde dit niet lang eer we iets vonden en slapen we vanavond in een stal samen met de paarden. We werden welkom geheten door de staleigenaar met eigengemaakte appelcider. 4 flessen nota bene! Ook mocht Giovanni nog even in de groentetuin van de eigenaar wat dingen uitzoeken voor in de keuken. De flessen appelcider gaan wij nu soldaat maken, we zullen dus heerlijk slapen vannacht…

Oké beste mensen wij hebben nog 120 kilometer te gaan…..

De huifkar kan worden geveild!

Doe een bod!

Het is voor “Stichting Kinderhulp Armenië”

3 opmerkingen:

Anoniem zei

hallo wim en de andere kanjers

door blikseminslag kon ik jullie een tijdje niet volgen ,ik miste het helemaal ,dus nu bij andere jullie fantastische onderneming gevolgd.nu de laatst lootjes zet hem op en geniet van het tot nu toe behaalde succes.

groetjes roos goudsblom

Anoniem zei

Wat vinden we het geweldig ,dat jullie dat gedaan hebben ,leuk om via de verslagen de reis te volgen
We wensen jullie nog veel succes , en op naar Parijs he.

groeten van
John en Joke Dekker

ingrid zei

Hoi ALlemaal
Jammer dat er een paar moeten afhaken, we volgen jullie nog steeds van dag tot dag.
Groetjes vanuit de camping in Nieuwvliet.
Pascale