vrijdag 13 juli 2007

12-07-07 Dag 6

Na een prima overnachting bij Camping de Oude Braber in Burghsluis vertrokken we richting de Stormvloedkering. We begonnen de dag goed met een heerlijk zonnetje. Johan had vandaag 2 paarden onder zijn hoede omdat Rob jicht heeft in zijn knie en niet kon rijden.

Bij de stormvloedkering stuitten wij op het eerste obstakel, daar ze met wegwerkzaamheden bezig waren. De vraag was of de huifkar hier wel door zou passen. Gelukkig paste hij er doorheen en konden we gewoon verder. En ook de volgende wegversperring bleek toegankelijk voor de huifkar, we hadden 7 cm over!! Op de stormvloedkering hielden we nog even pauze bij Neeltje Jans waar wij een heerlijk kopje koffie en de paarden een hapje gras hebben genuttigd. De paarden hielden zich voortreffelijk op de dam, alsof ze hier dagelijks overheen komen! Ook vader en zoon (Star en Vlaming) liepen keurig netjes naast elkaar over de dam heen. Aan het eind van de dam moesten we even schone voetjes halen in de zee. De een wat verder dan de ander maar ze vonden het heerlijk.

Vervolgens verder over het eiland Noord Beveland. De paarden en wij hadden dorst; dus zijn we op zoek gegaan naar een cafeetje. Japke zag het bord van manege de Strandhoeve, nadat we uitgelgd hadden waar we mee bezig zijn kregen wij een kop koffie en de paarden een weitje en grote bak met water. We zijn daar niet heel lang gebleven en waren al snel weer op pad. Het weer werd namelijk ook wat somberder en het begon te motregen. Maar op de Zandkreekdam begon het pas goed te regenen. Lang leve de PONCHO’S. De weg naar Goes was nat en druk, we waren dus blij dat we snel konden afslaan naar S’heer Hendrikskinderen. Hier werden we overvallen door Leonie, die al klaar stond dus met trailer om de eerste paarden door de Westerscheldetunnel te brengen. Mistral en Vlaming werden als eerste op transport gezet.

De rest van de groep trok verder naar Baalslag. Aldaar deed zich probleem 2 voor; de huifkar mocht op last van de brandweer, niet achterop de aanhanger van Kees door de tunnel vervoerd worden. Rob is toen al hinkelend naar het dichtstbijzijnde taxibedrijf gegaan en heeft daar uitgelegd wat het probleem was. En gelukkig riepen ze meteen dat zij ons wilden helpen. Gelukkig maar! En zo gingen de Fjorden op transport met Kees van Bijnen (onze inmiddels niet meer alleen maar onze hoefsmid, maar ook onze transporteur). En ging de huifkar op de autoambulance van garagehouder Van Damme Auto’s door de tunnel. Johan, Japke en Karsten trokken verder richting Heinkenszand, Daar moesten ze wachten op Gerard en om de honger te stillen, hebben zij zich te goed gedaan aan een chinese bak patat.

Rekening houdend met de tijd, zou Japke Opus het eerst op de trailer proberen te zetten. We weten nou eenmaal allemaal dat de trailer ingaan niet Opus zijn favoriete ding is. Maar blijkbaar was Opus de regen ook zat want hij wist niet hoe snel hij de trailer op moest komen! Hij wilde zo graag droog staan dat hij Japke gewoon voorbij sjeesde en zij bijna onder de trailer terecht kwam!
Toen waren er nog maar twee! Johan en Karsten trokken verder richting ’s-Heerenhoek, daar moesten ze wel wachten op onze Kees, die hen daar ophaalde om ook hen door te tunnel te brengen. Uiteindelijk waren we allemaal weer bij elkaar bij Equus stoeterij en KI-station, alwaar ons een overheerlijke warme paardendouche opwachtte! De paarden staan heerlijk in het land en de ruiters liggen lekker warm in het stro. En dat betekent morgen extra tijd want we hoeven dus geen tent op te zetten en dus ook niet af te breken.

8 opmerkingen:

The Paris Trail zei

Thanks for the emails and photos of the Paris trail. For some reason I thought it was happening later on in the year, We hope everthing goes well, it looks quite an adventure. There is only one problem for us is that we cant read dutch but at least we can get some of the story from the photographs. Good luck to you all .
Love
John Linda sarah & Katrina

Anoniem zei

Veel succes Wim en alle anderen,

Thomas, Coïntha en Joris.

fam. Groeneveld zei

Hoi allemaal,
Wat ontzettend leuk dat jullie het weblog bijhouden. Heel veel succes allemaal en de groetjes van Lo, Manja, Jeannette, Amber en Liv

ingrid zei

Hoi allemaal

Heel veel succes op jullie verdere reis, ik ga met veel plezier jullie blog verder lezen.
Heel veel groetjes van
Pascale en Marco
Camping 't Schorre

Anoniem zei

Lieve opa,
We missen je hier ontzettend!!!!!!!
In de eerste week van de vakantie hadden we Timmerdorp.
Onze hut had gewonnen, dus we kregen de GOUDEN ZAAG!!!!!!!!
En RTL-NH kwam ook om te filmen.
Cornetje was ook even komen kijken bij Timmerdorp.

Groetjes,
Jeannette Goudsblom.

Anoniem zei

Hoi Wim en de rest,

We volgen met spanning al jullie avonturen. Het is wel heel stil zonder opa. Corné mist je ook. Verder gaat het prima. Helaas nog geen groot nieuws. We zijn blij dat het jullie allemaal goed vergaat en dat jullie plezier hebben. We wensen jullie nog veel plezier en succes voor de komende kilometers.
Liefs Cees, Monique en Corné

Anoniem zei

Hallo Rob en de andere.

Wat geweldig deze sponsor trip voor de kinderen in Armenië.
Wij van de stichting kinderhulp Armenië leven met jullie mee.
We wenswn jullie nog heel veel veilige kilometers. Elke dag volgen we jullie via de weblog.

Lieve groeten,


Carla(secr)

Anoniem zei

Lieve Stoere mensen, ik kreeg van me collega'tje, een schoonzus, van deze site tehoren ik volg julie op de voet, ben mega jaloers en wens julie een super trip. Zo reis ik toch een beetje mee, en natuurlijk ga ik doneren!!!
Geniet ze groeten van stiekum mee rijdende ruiter