zondag 8 juli 2007

07-07-07 Dag 1

The Paris Trail is vertrokken naar Parijs Vandaag 07-07-07 was het eindelijk zover, de eerste dag van The Paris Trail. Om 9 uur was het verzamelen bij snackbar “De Vrolijke Jager” in Julianadorp bij Den Helder. Daar hebben we alle spullen voor paard en ruiter in de volgauto over geheveld. Mijn trailer die daarachter hangt is volledig gevuld met voer, water en andere benodigdheden voor de paarden. We hebben even kort het Noord Hollands Dagblad gesproken en er zijn foto's gemaakt. Maandag wordt er aandacht aan de sponsortocht besteed. Na het opzadelen van de paarden zijn we om half 11 vertrokken voor de eerste 40 kilometer richting het zuiden. We werden uitgezwaaid door de secretaris Carla Blom en voorzitter Marijke Langenberg van "Stichting Kinderhulp in Armenië" en door familieleden en vrienden. Gelukkig waren de weergoden ons goed gezind vandaag! We hadden prima weer met af en toe een heel klein spatje regen. De paarden hadden er erg veel zin in en hadden er flink dan ook een flinke pas in. Kees van Bijnen die alle paarden voor deze trail gratis heeft beslagen is vandaag met ons meegereden om te controleren of alle paarden goed op de ijzers lopen. We zijn door verschillende dorpen gereden en werden overal even enthousiast begroet. In Schoorl kregen we door het plaatselijke Italiaanse restaurant (kennis van onze kok) een heerlijk kopje koffie aangeboden. Na het water en een appeltje voor de paarden en koffie voor ons, zijn we weer opgestegen, op weg naar onze eerste stop Egmond a/d Hoef . Om half vijf kwamen wij aan op plaats van de eerste bestemming, Egmond a/d Hoef. Hier zijn de paarden verzorgd, gewaterd en gevoed en op het land gezet. Daarna hebben wij kamp opgezet terwijl, onze eigen Italiaanse kok een heerlijke maaltijd voorbereidde. Straks gaan we de door firma Mark Stet uit Heerhugowaard gekregen slaapzakken en matjes uitproberen. Hopen dat het droog blijft vannacht!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Hallo, ruiters en menner,
Wat avontuurlijk en dapper om op deze manier naar Parijs te gaan!
En wat geweldig dat ik de tocht via deze site kan volgen. Veel succes!
Wim zorg goed voor je Fjordjes en hou je haaks. We missen onze vertrouwde buurpaardjes nu al.
Groetjes van Ank, ook namens Yellow en Aukje.

Anoniem zei

Hallo Rob en maatjes! Leuk om in de krant te lezen dat jullie tocht van start gaat. Nu kan ik elke dag even kijken hoe het jullie vergaat. Ik had er wel bij willen zijn. Wij wensen jullie een veilige en gezellige tocht.
Madeleine en Riny van de "Assink Hoeven".

Anoniem zei

Hallo Wim en medereizigers,
We (alle Lamoralers) kregen jullie blogadres van Sjaak Buijs. Wat leuk om jullie belevenissen te kunnen volgen op deze manier. Best stoer om dit zo te doen voor de kinderen in Armenie. Heel veel succes verder allemaal.
Groetjes van Aart en Gea.