woensdag 11 juli 2007

10-07-07 Dag 4

De nacht op hooizolder was echt heel bijzonder, we hoorden de paarden lekker eten en drinken en waren er toch een beetje bij. De volgende ochtend kwam Japke met haar paard Opus naar trainingstal Madepolder, door omstandigheden kon zij niet eerder aansluiten. Opus moest nog door de Voedsel en Waren Autoriteit gekeurd worden zodat ze ook mee mag richting Parijs. Helaas liet de veearts even op zich wachten en vertrokken we later dan gepland. We werden vanaf trainingstal Madepolder, na het groene licht voor Opus, weer door de paardentaxi, Kees van Bijnen (onze hoefsmid) en nog een trailer door de Beneluxtunnel gebracht.

Ook dat ging natuurlijk niet volgens plan. Eén van de trailers werd er door heel wat sterke armen van de wet aangehouden, voor een algehele verkeerscontrole. De politie stond er wel van te kijken dat we daar met z’n allen stonden terwijl er maar één van de trailers uitgehaald werd. Tja zei een politieagent, hou je er een aan dan krijg je de hele manege erbij!! Het was jammer dat je bij de overheid niet mag bedelen anders hadden we nog heel wat op kunnen halen! Vooral Kees kreeg een grondige inspectie, hij dieselt plantaardig en zijn hele auto werd binnenste buiten gekeerd. Maar na gekeurd en goed bevonden te zijn konden we naar de carpoolplaats bij Hellevoetsluis.

Daar aangekomen hebben we de paarden weer opgezadeld en zijn we door heel wat leuke dorpjes en dijkjes richting Haringvliet gereden. Na de Haringvlietbrug hebben we een Haring gegeten om ons voor te bereiden op de Zeeuwse Keuken. De visboer wist na zijn donatie voor de kinderen in Armenië ook nog een eventuele slaapplaats in Goedereede. Onze verkenner Gerard ging met zijn busje en trailer op pad en kwam bij Oostdijk een aardige boer tegen die zijn land wel een nachtje aan ons wilde uitlenen. Toen wij daar aankwamen konden we ons geluk niet op, gras in overvloed voor de paarden, een spuitplaats om de paarden te douchen, een mooi uitzicht op de toren van Goedereede, en overheerlijke rust.

Al met al is het toch nog vrij laat geworden, waardoor Giovanni pas laat aan het eten kon beginnen, maar hij had heeft het weer voor elkaar gekregen, we hebben weer heerlijk gegeten. Gelukkig konden Japke en Chanine gebruik maken van het sanitair van de boer! Na het eten zijn we allemaal moe maar weer voldaan van deze dag onze slaapzak in gekropen..... en weer met uitzicht op de paarden!

2 opmerkingen:

vinni zei

leuk om zo via deze site jullie avontuur te volgen ,ga zo door en ik hoop dat t weer jullie ook mee zit de komende dagen...groeten uit Heerhugowaard

Anoniem zei

Ha Chanine, Erg leuk om jullie zo te kunnen volgen. je schrijft enorm leuk! op mijn site heb ik al een link gemaakt naar The Paris Trail. ik hoop dat jullie nog veel leuke reacties ontvangen, leuke contacten leggen en vooral veel geld zullen op halen voor het goede doel, mijn donatie is al onderweg! Succes en groeten Anneke