zaterdag 14 juli 2007

13-07-07 Dag 7

Vannacht was een zeer bijzondere nacht, wij sliepen bij trainingstal en KI station Equus en de merrie Dummie (jemiro elite merrie) stond op punt van bevallen, dan slaap je wel maar toch bij elk geluidje denk je dat het zover is! Zelfs Gerard (die niet zoveel van paarden weet) is s’nachts een aantal keer gaan kijken. Helaas is het veulen vannacht niet geboren.

In de ochtend van dag 7 kwam er een fotograaf en een verslaggever van de provinciale Zeeuwse krant. Hij was er wel zo vroeg dat hij nog verschillende van ons onder de paardendouche aantrof! (wasplaats van de paarden, die overigens lekker warm was). De fotograaf moest nog een tijdje wachten voordat hij van ons vertrek een foto kon maken. Dus we staan ook alweer in een Zeeuws dagblad. Het wordt nog wat met de publiciteit zo. Maar om tien uur waren we zover.

We stelden ons voor de manege op en kwamen samen met het personeel op de foto. Daarna reden we de dijk op, waarvan er deze dag nog vele zullen volgen. Maar bij de eerste werden we overvallen door een heel groot regiment DAZEN! De meeste paarden werden gek van deze vliegen en gingen al snel in galop langs de dijk. Aan het eind van de dijk kwam er gelukkig meer wind zodat er een hoop dazen verdwenen.

Daarna reden we langs de Scheldedijk richting Hoofdplaat. Hier werden we verwelkomd door onze steun en toeverlaat van onze thuisbasis Atie. Ook bleek hier een leuke koffieplaats te zijn waar Giovanni een grote doos tevoorschijn toverde met overheerlijke Bolussen. Na de pauze reden we verder via de Scheldedijk richting Breskens, we reden om Breskens heen over allerlei kleine dijkjes. Zo kwamen we al slingerend in Boerenhol uit, een aantal heren kon het niet laten om hun achterste te laten zien naast het plaatsnaambord Boerenhol.

Deze route bracht ons naar de duinen van de Noordzee. Daar het nogal warm geworden was en de overlast van onweersvliegjes nogal groot was besloten we in Nieuwvliet Bad ons kamp op te bouwen. Het was nogal lastig om hier een plekkie te vinden, maar we besloten om in kleine patrouilles op zoektocht te gaan. De patrouille-eenheid van Rob en Japke hadden de beste neus, zij vonden een prachtige slaapplaats bij fietsenverhuur De Roodrunner. De andere patrouilles werden opgebeld en naar het kampement gedirigeerd. Hier kunnen de paarden weer heerlijk gras eten en onze kok had weer alle ruimte om ons avondmaal te maken.

Voor 6 uur racete Karsten nog even naar de VVV om kaarten voor België te regelen. Bij de VVV kreeg hij de kaarten voor niets en nog 20 euro voor de kinderen uit Armenië. Karsten dacht eerst nog dat het zijn charmes waren, maar helaas het was de huifkar met de fjorden die hen opmerkzaam hadden gemaakt.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hallo iedereen!

Heel veel succes met de verdere rit en nog steeds geen veulen van Dummie hoor!

's Nachts kwamen we thuis om 4 uur en zijn we ook nog even gaan kijken. Hoop niet dat we jullie wakker hebben gemaakt en hebben jullie goed geslapen?

Hartstikke leuk om de verhalen te horen over de rit.

Veel succes! Groetjes, Nicole

Anoniem zei

hallo kanjers .

Wat een pracht ,dat we jullie kunnen volgen en er steeds donaties gegeven worden ,zelfs hier van Jan en Annie .
Silvia mist haar fjordjes ,maar loopt nu lekker tussen de schapen .

groetjes Roos