zondag 15 juli 2007

15-07-07 Dag 9

Vandaag hadden sommige mensen het moeilijk bij het opstaan. Door slaapgebrek of door de emoties van de vorige avond, dat weten we niet. Maar gelukkig, we kregen de paarden gezadeld. Echter, donkere wolken met flitsen en gerommel kwamen opzetten vanuit het zuidwesten. Geklukkig konden we schuilen in de oude boerenschuur. Mistral kreeg meteen koeienneigingen, want hij begon te sch… als een koe. Omdat het er niet naar uit zag dat het een bui’tje was trokken we de poncho’s aan.

In de regen vertrokken we naar Zuienkerke en Meetkerke. Halverwege Meetkerke en Houtave kregen we zin in koffie en Johan had zin in lekker gebak. Daarvoor moesten we wel een stukje omrijden en dat wilde de rest niet. Omdat wij zelf geen suiker en melk meer in de huifkar hadden, was onze koffie ook niet zoals we hem graag hebben. Dit ongemak had werd al gauw ingeruild voor een prettige bijkomstigheid: in de verte zagen we een parasolletje met een bordje “OPEN”. Dat kon niets anders betekenen dan dat een restaurantje of cafeetje was! De mensen daar vonden het hartstikke leuk om de hele stoet aan te zien komen. Eén van hen wilde zelfs even rijden, good old Jossha was de klos. We dachten de enige gasten te zijn die genoten van een lekkere pannenkoek met een Café Aulait, maar na 5 minuten hoorden we geronk op de oprijlaan. Een complete invasie van Masserati’s, T-Fords, Austins, Chevrolets en één of ander oud blik, dat er fantastisch uitzag. Het was de jaarlijkse Old-Time-Rally van West-Vlaanderen!! We wisselden verhalen uit onder het mom van: wij gaan naar Parijs, waar komen jullie vandaan? We vertelden natuurlijk ook van onze sponsortocht en Giovanni ging met de collectebus rond.

We gingen verder richting Oostende, waar we het kanaal Gent-Oostende over moesten. Onze 1e klas verkenner Gerard was vooruit naar de brug, maar de walkie-talkies werkten niet goed en het bericht kwam niet goed over. Zo stonden we voor een brug waar we niet over konden. Dat was een tegenvallertje. We volgden het kanaal en kwamen tenslotte bij een brug vlakbij Oostende. Bij een sluis willen we de paarden water geven uit het kanaal.
Eerst zochten we dekking, omdat we meenden op verboden terrein te zijn, maar nee, het was een gezellige brugwachter die ons “ echt stadswater” aanbood. Belgisch woord voor leidingwater. De paarden kregen zelfs een kleine douche. De brugwachter had nog diverse goede adviezen voor ons en we gingen verder.

Ondertussen was het eindelijk “ kortebroekenweer” geworden. Karsten eindelijk zijn korte broek aan! En opgedroogd reden een zonnig Gistelbrug binnen, waar we na tien minuten zoeken, bij een man aanbelde met groot gevoel van gastvrijheid. We mochten de paarden in het weitje zetten, de spullen uitstallen en kregen lekkere Belgische ham.
















Na een week samen zijn, vindt iedereen dat zijn of haar specialisme is:
Johan: Tentbouw, Paardenverzorging en Fotograaf.
Rob: Public Relations
Chanine: Systeembeheerder en Paardendrogist
Giovanni: Chefkok en Praatjesverkoper
Wim: Groenbeheer en Menner van de volgkaravaan
Japke: Verhalenvertelster en Minstreel
Gerard: Aardbeienproever en Logistiek
Karsten: is de TomTom, Routeplanner en Verslaggever

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Dag lieve Karsten en andere trailgangers,

Het was leuk om gisteren even bij jullie te zijn. En het was een klein, maar leuk en gastvrij plekje aan het kanaal. Aan jullie was te zien dat het echt wel wat van je vraagt, zo'n trail. Ik heb er echt respect voor gekregen! En nu heb ik de site bekeken: wat leuk! Zo kan ik echt op de hoogte blijven en gaat het ook voor mij als achterblijver meer leven. Het ziet er prachtig uit met alle foto's!!
Voor Karsten nog een mededeling:
de kilometerstand van Jossha was voor de trail 5461 km. Ga je morgen de 6000 over?

Liefs voor K. en groeten voor allen,

Mieke Berends


Mieke
Karsten, de skilometerstand van Jossha

Anoniem zei

Hallo kanjers van The Paris Trail,

We genieten met volle teugen van de verslagen en de prachtige foto's.Er is alom veel bewondering en waardering voor jullie sympathieke onderneming met als einddoel Parijs.
Als jullie op de zelfde paardenvoet
blijven voortgaan gaat het allemaal prima lukken!!
Heel veel succes voor allen.

Groet met de zomerHOED,

Sjaak en Mieke Buys

Anoniem zei

Hallo beste ParisTrail'ers,

fantastisch om op de site jullie belevenissen te volgen. De kinderen kijken er iedere dag weer naar uit.
Op de foto's is goed te zien dat jullie genieten en erg leuk om te zien dat jullie onderweg zoveel respons krijgen.

Groetjes, André Goudsblom

Anoniem zei

He big brother!!je zussies zitten te kijken naar jullie belevenissen geweldig dit wordt dus de verslaving van deze vakantie. Heel leuk om alles te lezen en te zien en wat een enthousiasme van jullie snoeten echt genieten dus succes en de groete van twee gousemeide!Nel en Anneriet