woensdag 11 juli 2007

11-07-07 Dag 5

Smorgens: de paarden lagen te rusten in vrede in het plaatsje Goedereede. Aangezien de ruiters steeds later opstaan! We werden pas om 7 uur wakker. De vermoeidheid was deze morgen nog erg aanwezig, zelfs Wim spande zijn paarden verkeerdom in! Zoals gewoonlijk begonnen we de dag met een flinke wandeling met de paarden aan de hand. Binnen 10 meter hadden wij de eerste sponsoring al weer te pakken in de vorm van een doos met daarin 10 eieren voor de ruiters. Het geld voor de eieren zit nu in de melkbus. Vervolgens vertrokken we richting Noord Beveland. We werden uitgezwaaid door de boer en zijn dochter waar we overnacht hebben.

Na 3 km lopen stegen we op en reden het dorpje Ouddorp in waarna we doortrokken richting Grevelingendam. Omdat we flink wat regen verwachten hebben we onze gesponsorde poncho’s aangetrokken. Op de Grevelingendam werden we verrast door een origineel stoomtreintje. Eerst smeden wij nog het plan om te trein te overvallen voor het goede doel. Al snel werd duidelijk dat deze actie gedoemd was te mislukken, daar de paarden zich op hun beurt overvallen voelden door de stoomtrein. We zochten rust bij Port Zelande. Het laatste stukje over de Brouwersdam konden we vrij draven zodat we al snel aan de overkant waren bij de overvolle campings.

Ondertussen had Rob telefoon gekregen van Leonie die ons wel door de Westerscheldetunnel zou kunnen helpen. Zij was echter al zo nieuwsgierig geworden dat zij ons op Schouwen en Duiveland op kwam zoeken gewapend met koeken en koffie! Zij bood een overnachtingsplaats aan bij Kamperland (Noord Beveland), maar dan zouden wij de hele Stormvloedkering nog moeten rijden. Dit bleek nog 25 km te zijn, besloten werd dat wij een slaapplaats gingen zoeken aan de Noordkant van de Oosterschelde. Zodat wij morgen fris en fruitig aan de volgende etappe kunnen beginnen.

Bij Burgh Haamstede gingen wij linksaf richting de kust. Johan zag een agrariër en vroeg hem of er ook plaats was ergens in de buurt om te overnachten. De boer aarzelde geen moment en stuurde ons naar zijn boerderij toe. Daardoor zitten wij nu op een prachtig plekje tussen de appelbomen in Berghsluis. Het bordje gaf aan dat dit een historisch boerenerf was (De oude Braber), waarbij ook nog een kleine camping bleek te zijn. Dit is voor ons zeer aangenaam omdat wij nu allemaal voor het eerst kunnen douchen!